torsdag, januari 21st, 2010...10:57

Världens undergång

Jump to Comments

En Fransk dokumentärserie från 2009 om upptrappningen till andra världs kriget.

På måndag sänds del 4 av 6:

En värld i lågor (1941 – 42).
USA:s president Roosevelt förklarar krig mot Japan efter anfallet på Pearl Harbor och världskriget är ett faktum. Brittiska bomplan sprider skräck och terror i hela Tyskland. Men inget verkar kunna stoppa Hitlers trupper. Rommel står på gränsen till Egypten och hakkorsflaggan vajar över Stalingrad. ”Den slutgiltiga lösningen”, programmet om att systematiskt utrota alla judar, antogs. Historien om andra världskriget berättad med hjälp av unikt restaurerat arkivmaterial.

Vi bandar avsnitten för utlån till Trelleborgs pedagoger. (Men har tyvärr inte avsnitt ett bandat eftersom vi måste veta önskningar av bandningar innan programmet sänds.)Leave a Reply