fredag, mars 4th, 2011...15:40

Tusen gånger starkare

Jump to Comments

Min förhoppning är nu att filmfikans deltagare känner sig tusen gånger starkare efter Eva Westergrens fina filmsamtal.

Gårdagens filmfika skänte ett lyckorus över hur bra det kan vara att använda sig av film i lärandet. Filmpedagog Eva Westergren drog med öppna frågor ur oss tankar och reflektioner kring filmen tusen gånger starkare. Det här kommer att bli bra tänkte jag, med tanke på att över 800 elever kommer se filmen som skolbio nästa vecka. Inte minst tror jag att samtalet även öppnade upp för tankar kring gott ledarskap i klassrummet och dess betydelse för gruppdynamiken.

Se tusen gånger starkare med klassen
Tusen gånger starkare (W1611) finns redan nu som strömmande så du kan visa den för din klass eller använda dig av scener från filmen efter ni har varit på skolbio.
 Arbeta vidare med bilder och digitala berättelser

Ni som vill arbeta vidare med filmens teman erbjuds en en workshop i digitalt bildberättande den 29:e mars 08:30-16:00  alternativt 5:e april 08:30-16:00 . Anmäl er här:  

Direktsändning på bloggen

Vi direktsände vår filmfika tusen gånger starkare via www.bambuser.se. Vi filmade med en Iphone (därav låg kvalite på ljud och bild) som med någon sekunds fördröjning kunde följas via webben. (Direktlänk)

Se klippen från träffen tusen gånger starkare pedagoger  här:Leave a Reply